Enjoy Barcelona / Blog Enjoy Barcelona / BCN Life / Tarda cultural a cost zero

Tarda cultural a cost zero

El diumenge a Barcelona sembla que descansen fins i tot els taquillers, així que no haureu de comprar entrada a la majoria dels principals museus. Això sí, ha de ser a partir de les 15 h o coincidir amb el primer diumenge de mes. Sí, sí, com ho sentiu, o millor dit, com ho esteu llegint. Podeu gaudir dels millors museus sense pagar un duro, això sí que és tenir art.

Però per facilitar la vostra elecció, us expliquem quins museus teniu disponibles i quan és millor anar-hi per no pagar entrada.


Museu Nacional d'Art de Catalunya

Museu Nacional d'Art de Catalunya. Una visita obligada, no només per les vistes des de dalt de Montjuïc, on podreu albirar part de la ciutat i plaça d'Espanya, sinó perquè podreu veure la millor col·lecció de pintura mural romànica del món i els artistes més representatius del modernisme català, com Gaudí o Casas; l'art gòtic; grans pintors europeus del Renaixement i el barroc, per exemple, Tiziano o Velázquez, i la col·lecció de fotografia que completa el fons de la col·lecció. A més de les exposicions temporals. Un museu per perdre's per la història durant un llarg diumenge.

Quan anar-hi: L'entrada és gratuïta el primer diumenge de cada mes, els dissabtes a partir de les 15 h. El museu també fa jornada de portes obertes els dies 11 de setembre i el 18 de maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus.


Museu d'Història de Barcelona

Museu d'Història de Barcelona. Imprescindible si el que voleu és entendre i viure Barcelona des dels orígens fins a l'actualitat. El MUHBA conserva, estudia, documenta, divulga i exposa el patrimoni històric i la història de la ciutat des de la gènesi fins als nostres dies. Té la seu central a la Casa Padellàs, un dels edificis que conformen el Conjunt Monumental de la Plaça del Rei, al Barri Gòtic. Així que el camí fins al museu també està ple d'història.

Quan anar-hi: Cada diumenge a partir de les 15 h i el primer diumenge de cada mes podreu entrar-hi sense pagar durant tot el dia.


Museu Picasso

Museu Picasso. El museu més visitat de la ciutat i un dels més antics. Va ser creat per voluntat del propi artista i del seu amic i secretari Jaume Sabartés, que va donar la seva col·lecció. Exposa múltiples retrats dels amics i personalitats que freqüentava el pintor, gravats, litografies i ceràmiques. No obstant això, la millor part és la sèrie completa de 58 llenços basats en Las Meninas de Velázquez, donada pel mateix Picasso després de la mort de Sabartés. Està situat al cor del Born, en cinc palaus gòtics que representen una de les millors mostres d'arquitectura civil de l'època medieval. Una altra obra d'art a observar detingudament.

Quan anar-hi: Recomanem anar-hi aviat, perquè normalment sempre hi ha cua per entrar. L'accés gratuït és dijous de 18 a 21.30, a més del primer diumenge de cada mes (tot el dia), 12 de febrer, 18 de maig i 24 de setembre.


Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Reconeixereu el CCCB perquè està ple de gent moderna caminant-hi al voltant, de joves patinant amb skate i de bars amb terrasses cool. Situat al centre de Barcelona, concretament al Raval, el centre cultural va obrir el 1994 a la Casa de la Caritat, antic hospici construït el 1802 en el que un dia va ser un monestir medieval. Es conserven la façana i part del pati de l'edifici original, la resta va ser reconstruït amb vidre i acer. El CCCB organitza i produeix exposicions, debats, festivals, concerts, programes, cicles de cinema, cursos i conferències i fomenta la creació a partir de les noves tecnologies i el llenguatge. Un punt de referència per descobrir i compartir tendències i creativitat en estat pur.

Quan anar-hi: Entrada gratuïta els diumenges de 15 a 20 h, el 18 de maig, la Nit dels Museus i el 24 de setembre.


L'oferta de museus a Barcelona és com la seva bellesa, està per tot arreu. Per això, si el que busqueu és una cosa diferent com el Museu de la Música, NAT (Museu de Ciències Naturals de Barcelona), el Museu de Disseny de Barcelona i molts altres... no dubteu en fer clic i descobrir quan podeu conèixer-los sense pagar un euro.

Museu Nacional d'Art de Catalunya. Adreça: Parc de Montjuïc. Com arribar-hi: Plaça Espanya (L1, L3).
Museu d'Història de Barcelona. Adreça: Plaça del Rei. Com arribar-hi: Jaume I (L4).
Museu Picasso. Adreça: carrer Montcada, 15-23. Com arribar-hi: Jaume I (L4).
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Adreça: carrer Montalegre, 5. Com arribar-hi: Catalunya (L1, L3), Universitat (L1, L2)

També us pot interessar